Politika

Kellemetlen: Orbán elmenekült, Szijjártó csatakosra izzadt, amikor megkérdezték őket a náci beszédről Bécsben

thenews.hu

Pánikba estek.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bécsbe látogatott, hogy találkozzon Karl Nehammer osztrák kancellárral.

Utóbbi hívta meg Orbánt annak apropóján, hogy a migrációról és az ukrajnai háborúról beszélgessenek, ám Nehammer közölte, Orbán nagy vihart kavart tusnádfürdői beszédére is rákérdez majd. A kancellár ezzel kapcsolatban leszögezte:

“Ausztria a rasszizmus mindenféle formáját elutasítja”.

A rasszizmusról szólva Orbán Bécsben arról magyarázott, ebben a kérdésben szerinte egyetértés van az osztrákokkal.


“Amit az osztrák kancellár gondol, azt gondolom én is”

— hazudta a magyar miniszterelnök, akinek vélekedése szerint a politikában “biológiai alapú megközelítés nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés”.

Kifejtette azt is, hogy “Ez nem faji kérdés, ez kulturális kérdés. A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”. Orbán hozzátette,

“előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmaz”.

A Telex az események után Szijjártó Péter külügyminisztert szerette volna megkérdezni, amely kísérlet meglepő módon sikerrel végződött, a miniszter úgy döntött, nyilatkozik.

“Én pontosan értettem, hogy miről beszél a miniszterelnök”

— reagált a tőle megszokott hevességgel Szijjártó, aki hozzátette, hogy ez lehet azért van mert — mint mondta — “helyzeti előnye” van és 16 éve személyesen Orbán mellett dolgozik, ebből következően — mint fogalmazott — ismeri a kormányfő “személyes gondolkodását”, továbbá elmondta, ismeri Orbán hozzáállását a rasszizmushoz és az antiszemitizmus problematikájához.

A miniszter magyarázkodása közepette váratlanul érhette a kérdés, hogy

“emberekkel kapcsolatban a különböző fajok emlegetése, az nem sértő?”.


“Jó, jó, de, igen, igen. Önök…Ööö…Lehet…De most nem voltam ott, a miniszterelnök úr mindig maga készül fel a beszédeire, tehát az az amerikai filmekben van csak, hogy a színpadra lépés előtt odaadnak valamit a vezetőnek, hogy azt olvassa fel. Lehet, hogy van ilyen”

— fejtette ki a tárcavezető.

A következő kérdése a lapnak miniszter számára az volt, hogy

“egy afroamerikai ember és egy fehér bőrű ember, ugyanahhoz a fajhoz tartozik?”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top