Politika

Orbánék megint keresztbe feküdtek egy EU-javaslatnak — Reagált az uniós biztos

thenews.hu

Az EU egységes javaslatát egyedül Magyarország nem szavazta meg.

Magyarországnak ki kell vennie a részét az uniós gázspórolási tervből, hiszen akkor is szüksége van a szomszédjai segítségére, ha az oroszoktól szerzi be a gázt — jelentette ki Kadri Simson, a blokk energiapolitikáért felelős biztosa szerdán a CNN-nek.

Az Európai Unió kedden jelentette be, hogy

az energiaellátási krízis miatt a most következő télen a tagállamok 15 százalékkal kevesebb gázt fogyasztanak.

A javaslatot egyedüliként Magyarország nem szavazta meg, mert az Szijjártó Péter közlése szerint teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit.

Kadri Simson most arról beszélt, mivel Magyarország nem rendelkezik tengerparttal, a szomszédai szolidaritására van utalva, hiszen ők biztosítják a tranzitútvonalat Oroszországból.


“Megegyeztünk abban is, hogy amikor a gázszállítás teljes leállása fenyeget, a szomszédok alternatív útvonalakat biztosítanak majd. De ehhez mindenkinek ki kell vennie a részét a tervből”

– jelentette ki.

Hozzátette: minden egyes tagállamnak az a feladata jelenleg, hogy kitalálja, hogy tud gázt spórolni.

(cnn.com / 24.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top