Politika

Óriási a baj: A lengyel miniszterelnök bejelentette, Magyarország és Lengyelország útjai szétváltak

thepost.hu

Itt a vége.

Válaszolt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.

“Magyarország és Lengyelország útjai valóban szétváltak, de Orbán Viktornak nincs igaza abban, hogy Lengyelország részt venne az ukrajnai háborúban”

— jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken, egy faluban tett látogatása során újságírói kérdésre válaszolva.

A magyar miniszterelnök egy hete Tusnádfürdőn maga beszélt arról, hogy “a lengyel-magyar tengely sérült”. Orbán azt mondta “ugyanazt akarjuk pedig (békét), de a háború megviselte a viszonyokat. A magyar-lengyel kapcsolatokban »szív-probléma van«, mert ez két szláv nép harca, míg a lengyelek azt érzik, ez az ő háborújuk. Át kell menteni az észalapú kapcsolatokat”.

A lengyel kormányfő minderre reagálva megerősítette: valóban van nézetkülönbség. De azt nem fogadja el, hogy Lengyelország részt venne a háborúban. A hősi harcot Ukrajna vívja, viszont amerikai, lengyel, brit és szinte egész Európából érkező fegyverek segítik, hogy megvédje szuverenitását.


“Mi lengyelek nagyon erősen igyekszünk támogatni az országot a brutális orosz támadás ellen, hogy megőrizze területi épségét”

— emelte ki Morawiecki miniszterelnök.

(hvg.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top