Politika

Rendkívüli: Azt találgatják Ukrajnában, hogy Putyin mivel zsarolja Orbánt a gázért cserébe

nyugatifeny.hu

Mindenki érti Európában, hogy mit jelentenek valójában Putyin “tervei”, kivéve Orbánt.

Az orosz propaganda fogásainak ellensúlyozására létrejött ukrán kommunikációs szerv több népszerű orosz propagandaállítást helyezett más megvilágításba legutóbbi kiadványában, amiben hosszasan foglalkoztak a magyar kormány Moszkvához fűződő viszonyával is.

Az orosz propaganda ellen küzdő ukrajnai Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ, azt a kérdést tette fel, hogy

“mit kértek a magyar miniszterelnöktől a gázért cserébe?”.

A szervezet közlése szerint úgy tűnik, hogy mindenki érti Európában, hogy mit is jelentenek valójában Vlagyimir Putyin tervei az “új világrendre” nézve, kivéve Orbán Viktort, aki Putyin helyett a Nyugatot hibáztatja az Ukrajna elleni orosz támadásért. Majd ezt követően kitérnek rá, hogy

Orbán volt az egyetlen, aki makacsul bizonyítékokat követelt arra nézve, hogy nem az ukrán hatóságok rendezték meg a bucsai mészárlást,

illetve arról is írtak, hogy Orbán visszatért az Oroszország elleni szankciók állítólagos hatástalanságával kapcsolatos sajátos álláspontjához.

Hasonlóan járt el Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is moszkvai útja után.

Az ukrán szervezet emlékeztet: Szijjártó többször is kijelentette, hogy Magyarország azért nem szállíthat fegyvereket Ukrajnának, mert azzal a Kárpátalja elleni orosz támadást kockáztatná, majd hozzátették, hogy Kárpátalját mindezek ellenére támadták májusban az oroszok, de valamiért mind Orbán, mind Szijjártó erről mélyen hallgattak.


A magyar kormány ezzel kapcsolatos álláspontját az ukrajnai magyarok is bírálták, így tett például Tompa Tibor, a kijevi magyar közösség vezetője, aki így fogalmazott:

“Szijjártó szerint tehát az elfogadható, ha az 500 fős, Kijevben élő magyar közösséget lövik az oroszok és nem Kárpátalját”.

Ezt követően a XX. századi magyar történelemmel foglalkoznak a szerzők, felidézve a két vesztes világháborút és a végén feltéve a kérdést, hogy miért akar Magyarország harmadjára is egy globális konfliktus küszöbén a rossz oldalhoz csatlakozni. Vajon tényleg gyűlöletesebb a brüsszeli bürokrácia a magyarok számára, mint a legrosszabb sztálinista hagyományokat újraélesztő Oroszország? — tették fel a kérdést.

(hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top