Politika

Na most van baj: Egész térségek maradnak rendszeres egészségügyi alapellátás nélkül, Orbánék katasztrófába sodorták Magyarországot

thepost.hu

Kétségbeejtő a háziorvosok hiánya.

Kétségbeejtőnek nevezte a háziorvosok hiányát Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és egészségügyi szakpolitikusa az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Komáromi Zoltán közölte: az Országos Kórházi Főigazgatóság legfrissebb adatai szerint 1093 betöltetlen praxis van Magyarországon, ebből 687 háziorvosi, 251 fogorvosi körzet.

“A még praktizáló orvosok jelentős hányada betöltötte a nyugdíjkorhatárt, és

három év alatt az üres háziorvosi körzetek száma több mint 60 százalékkal, az ellátatlan lakosság száma 80 százalékkal nőtt”

— hívta fel a figyelmet a politikus.

“Az Orbán-rezsim tizenkét évének politikája óriási egészségügyi katasztrófahelyzetbe sodorta Magyarországot”

— hangsúlyozta Komáromi Zoltán.


A politikus arra is rámutatott, hogy az ágazat nem kapott önálló minisztériumot, Pintér Sándor belügyminiszter pedig szerinte nem tudja megoldani a hiányzó orvosok pótlását, és így

egész térségek maradnak továbbra is rendszeres egészségügyi alapellátás nélkül.

Jelenleg 909 720 ember lakik olyan körzetben, ahol nincs háziorvos, 725 430 embernek pedig nincs körzeti fogorvosa — írta a politikus.

(MTI) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top