Politika

Az utolsó pillanatban jött ki a rendelet a rezsiemelésről: Itt vannak a részletszabályok

nyugatifeny.hu

Most a társasházak és mikrovállalkozások kerültek sorra.

Az új rezsiszabályok életbe lépésének napján, hétfőn este jelent meg a Magyar Közlönyben a kormány új rendelete, amelyben a mikrovállalkozásokra és a társasházakra vonatkozó részletszabályok szerepelnek.

A rezsiemelés következtében augusztus 1-től átlagfogyasztásig jár támogatott ár az áram- és gázfelhasználásra, utána a „lakossági piaci árat” kell fizetni. A mostani rendelet egyértelműsíti, hogy ez a fogyasztásuk alapján

érvényes a mikrovállalkozásokra is,

amelyeknél a korábban kihirdetett kedvezményt időarányosan lehet igénybe venni.

Az egyetemes szolgáltató ennek érdekében naparányos elszámolást alkalmaz, amely alapján a felhasználó számára kiállított számlában a kedvezményes mennyiség a kedvezményes mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzata alapján kerül érvényesítésre, és az e feletti rész elszámolása történik versenypiaci áron.


Földgáz felhasználói adatszolgáltatáson vagy elosztói leolvasáson, leolvasást helyettesítő becslésen alapuló számlázás, valamint az azonos mennyiségről kiállított részszámlákon kívüli egyéb részszámlák esetén az egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában rögzített fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény-meghatározást kell alkalmazni.

A rendelet a napelemesek esetében is cizellálja a szabályokat, illetve kiderült, mi a helyzet azokkal az épületekkel, ahol vegyesen vannak lakások és mikrovállalkozások.

Főszabály szerint akkor maradhat a rezsicsökkentés az áramnál és a gáznál, ha az épületben a műszakilag megosztott, önálló lakások száma azonos vagy alacsonyabb, mint az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek száma.

(via 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top