Politika

Pofátlan indokkal magyarázza a Fővárosi Ítélőtábla elnöke, hogy Varga Zs. András feleségét nevezte ki egy posztra

nyugatifeny.hu

A kinevezéssel a szavazás eredményét is felülírta.

Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke szerint nem probléma, hogy Kovács Helga Mariann, a Kúria elnökének, Varga Zs. Andrásnak a felesége annak ellenére lett a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának tanácselnöke, hogy a szavazáson csupán 14-en szavaztak rá, 36-an pedig ellene — szúrta ki hétfőn Ribai közleményét a Telex.

Ribai Csilla visszautasítja a feltételezést, hogy politikai kinevezés történt.

„A Fővárosi Ítélőtábla elnökeként visszautasítom, hogy a tanácselnöki kinevezés politikai befolyásra történt és egyben méltatlannak tartom ezt a feltételezést. A Fővárosi Ítélőtábla az igazgatási és ítélkezési tevékenységét a törvényeknek megfelelően végezte és végzi. (…) A véleményező szerv javaslata a kinevezésre jogosultat nem köti, ezért hamis annak a látszata, hogy a tanácselnöki kinevezés alapja kizárólag egy »bíróválasztó kollégiumi szavazás« lenne

Dr. Kovács Helga Mariann tanácselnöki kinevezésére kizárólag objektív szempontok alapján került sor”

— áll a közleményben.

Ribai hozzáteszi, hogy Kovács Helga Mariann

„rendkívül kiterjedt jogirodalmi, előadói és tudományos tevékenységet végez anyagi jogi és eljárásjogi tárgykörökben. Tudományos fokozatának a megszerzése folyamatban van. Két kommentár társszerzője, továbbá 8 évet meghaladó tanácsvezetői tapasztalata van.


Ezzel szemben a másik pályázó ilyen mértékű felkészültséggel nem rendelkezett, továbbá a nem nyertes pályázó által a pályaművében megfogalmazott célkitűzések közül az időszerűség érvényesülését a kinevező

nem látta biztosítottnak,

amely kiemelt társadalmi érdek”.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top