Politika

Sokáig tartott: Reagált a Kúria, miután fontos posztra nevezték ki a Kúria elnökének bukott feleségét

nyugatifeny.hu

Megtörték a csendet.

Tagadja közleményében a Kúria, hogy bármi köze lenne Varga Zs. András Kúria elnöknek felesége kinevezésében. Vasárnap írta meg az Observer, kiszivárgott bírósági dokumentumokra hivatkozva, hogy annak ellenére nevezték ki a főbíró feleségét, Kovács Helga Mariannt a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának tanácselnökévé, hogy a bírák által tartott szavazáson

alulmaradt

a másik jelölttel szemben.

“A Kúria elnökének semmilyen szerepe nincs az ítélőtáblai pályázatok elbírálásában. Magyarország alkotmányos rendje nem engedi a bírák családi kapcsolatainak vizsgálatát pályázatok elbírálása során.

Képtelenség is lenne a bírósági vezetők hozzátartozóit sajátos végzettségüktől, hosszú tanácselnöki és több évtizedes bírói tapasztalatuktól függetlenül kizárni a pályázatokból. Össze nem függő események összekapcsolt bemutatása érdekes lehet, de valós nem”

– olvasható a Kúria közleményében.


Az eset rendkívül kínos és nagyon rosszul jön a kormánynak az Európai Bizottsággal folytatott jogállamisági eljárásban, mivel ilyen kinevezések után nehezebben tud védekezni az igazságszolgáltatás függetlenségét kétségbe vonó állításokkal szemben és mindennek nagy a tétje, mert ezermilliárdos uniós támogatásokat tartanak vissza az aggályok miatt.

Ráadásul magát a Kúria elnökét, Varga Zs. Andrást is pártkatonának tartják a szakmában, aki kinevezése előtt sosem volt bíró, Polt Péter legfőbb ügyész helyetteseként került korábban az Alkotmánybírósághoz, és jelöltségét annak idején nem támogatta az Országos Bírói Tanács.

(via 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top