Politika

FRISS: Tüntettek a gépjárművezető-oktatók az új adószabályok miatt Szombathelyen (+videó)

nyugatifeny.hu

A taxisokéhoz hasonló könnyítéseket követelnek.

Az oktatók többsége egyéni vállalkozó, korábban a KATA-törvény szerint adóztak, a többség most az átalányadózást (lenne) kénytelen választani.

Fejes Tibor gyakorlati oktató a 112 Pressnek foglalta össze, hogy miért vonultak fel szerdán Szombathelyen. Mint mondta, a gépjárművezetői oktatás az átalányadózás szabályai szerint a bevétel 60 százaléka után adózik majd,

így háromszor annyit kell majd fizetniük, mint például a hasonló költségszerkezettel dolgozó taxisoknak, akik csak a bevétel 20 százaléka alapján adóznak.

Pillanatnyilag 6000-7000 forint körül van egy gyakorlati óra díja a városban, de ez akár 30 százalékkal is emelkedhet az adóváltozásnak köszönhetően, amit az ügyfelek nem biztos, hogy ki tudnak majd fizetni. Az oktatók extra költségei közt említette például a kötelezőbiztosítás mértékét is, amely lényegesen magasabb, mint a forgalom többi személyautós résztvevőjének.

Hozzátette: amennyiben a szeptembertől érvényes adózási mód marad, akkor

az autóiskoláknak nem lesz más választásuk, mint a megemelkedett költséget áthárítani a tanulókra.

Korábban az oktatók Budapesten a Hősök terén is tartottak hasonló tiltakozást, ahol ugyanezen követeléseket fogalmazták meg.


Videó:

(112press.hu / hvg.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top