Politika

Újabb brutális megszorítást jelentettek be, sokakat fog érinteni

nyugatifeny.hu

Hála a “felelősségteljes” kormánynak.

A rezsi- és az üzemanyagár-növekedés miatt 30%-os drágulás várható szeptemberben az iskolai közétkeztetésben — mondta a Közétkeztetők Országos Szövetségének elnöke az Inforádió Infostart című műsorában. Zoltai Anna azt is megjegyezte, a közétkeztetők a jelen gazdasági helyzetben

a minőségi követelményeknek sem tudnak megfelelni.

Az elnök elmondta, a rezsi- és üzemanyagár-növekmény mellett az étkezési alapanyagok is drágábbak lettek, ilyen körülmények között pedig a dolgozók is magasabb béreket követelnek, így

a közétkeztetők kénytelenek árat emelni.

Kiemelte, tavasszal is 30%-kal meg kellett emelni az árakat, és a szeptemberi tanévkezdettel hasonló mértékű árnövekménnyel kell számolni. “{S}enki nem tudja, hogy az év végén még milyen árváltozások, emelkedések lesznek, amelyek hatással lesznek a rendszerre” — utalt rá, hogy később további áremelés várható.


Elmondta, éppen mostanában kezdte el ellenőrizni a 2014-ben bevezetett, szigorú tápanyagérték-szabályokat a menzákon a kormány. Zoltaiék felhívták a figyelmet, hogy ez a jelen körülmények között betarthatatlan, és emiatt nagymértékű pályaelhagyás tapasztalható a konyha- és élelmezésvezetők között.

(Infostart nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top