Politika

Ujhelyi: Veszélyhelyzetre hivatkozva titkolják Orbánék amerikai útjának részleteit

ezalenyeg.hu

Az MSZP EP-képviselője azt szerette volna megtudni, kik és milyen minőségben kísérték el Orbán Viktort az Egyesült Államokba, milyen forrásból fedezték a költségeket, vagy hogy milyen világos és egyértelmű közérdek indokolta a katonai szállítógépnek mondott kormányzati magángéppel történő utazást.

 

Ujhelyi István közleményében azt írja, augusztus elején fordult közérdekű adatigényléssel az illetékes minisztériumokhoz, hogy megismerhesse Orbán és delegációja legutóbbi amerikai útjának részleteit. A képviselő szerint az út egyértelműen pártpolitikai jellegű volt, nem államügyekben történő egyeztetés. Ebben az esetben pedig szerinte a magyar adófizetőknek joguk van tudni, miért és mennyit fizettek.


Az MSZP európai parlamenti képviselője közölte, hogy az adatigénylése után nem kapott azonnal választ, hanem a kormány megvárta, amíg a törvényileg előírt 15 napos válaszadási határidő lejár, majd írásban azt közölték, hogy a választ csak 45 napon belül küldik majd meg.

A kormány szerint azért kell két hónap ennek a kérdésnek a megválaszolására, mert a tizenöt napon belüli válasz veszélyeztetné a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatok ellátását.

Ujhelyi felhívja a figyelmet, hogy Orbánéknak erre az időhúzásra azért van meg a jogi lehetőségük, mert a Fidesz belepasszírozott egy ilyen törvénymódosítást a hatályos rendelkezésekbe.

Lefordítom: addig húzzák az időt, ameddig lehetséges, hátha elfelejtjük a dolgot. De nem fogjuk. Az a minimum, hogy tételesen és részletesen elszámolnak a közpénzből finanszírozott politikai propaganda-turnéval. Ha ehhez 45 napra van szükségük, kivárjuk. Nehogy veszélyeztessük a közfeladatok ellátását– írja Ujhelyi István (MSZP).


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top