Politika

Gulyás Gergelyt élőben megkérdezték az OMSZ-ről a kormányinfón — Nevetséges magyarázkodásba kezdett a miniszter

nyugatifeny.hu

Nem kerülhette ki a kérdést.

Gyulás Gergely kedd délután soron kívüli kormányinfót tartott. A miniszter arról beszélt, hogy a magyar energiaellátás biztosított, a jelenlegi igényeket ki tudják elégíteni, és folyamatosan tárgyalnak további beszerzésekről.

A földgázzal kapcsolatban új rendeletet fogadott el a kormány, és a fűtőértéket 63.645 megajoule fölött állapítja meg, így még a leggyengébb fűtőértékű gázból is elfogyaszthatják a felhasználók az 1729 köbmétert. A tározók most 3,8 milliárd köbmétert tartalmaznak, ez 76 napra téli napra elég.

A megnövekedett rezsiárak ellenére is az iskolákat, szociális intézményeket és kórházakat mindenképpen nyitvatartják, a plusz költségeket az állam állja. Nincs arról szó, hogy online oktatásra állnának át. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy 20 fokig lehet csak az iskolákat felfűteni.

A tárgyalások az EU-val folyamatosan zajlanak, és reményeik szerint nemsokára túlvannak a technikai egyeztetéseken, és aláírhatják a megállapodást. Tíz feletti törvény módosítását vállalták, konkrétumot Gulyás nem mondott. Az Európai Bizottságnak most 30 napja van válaszolni a kormány javaslataira.

A köztévé az OMSZ-szel kapcsolatban kérdezte Gulyást. Elmondta, hogy már

régóta elégedetlenek

a vezetéssel, augusztus 20. csak az utolsó csepp volt a pohárban. Azt gondolja, hogy “bizonyos kompetenciák nem épültek ki” a meteorológiai szolgálatnál, és korábban is voltak már szakmai vitáik; szerinte az OMSZ előrejelzései sokkal pontatlanabbak, mint más országok meteorológiai szolgálatai. Ennek ellenére Gulyás nem tudott egy korábbi példát, egy korábbi szakmai vitát sem felhozni, amikor tévedett volna az OMSZ jelenlegi vezetése. A menesztést nem fogják visszavonni.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy a tévedés benne van a meteorológiában.

Tagadta az OMSZ közleményét, miszerint az operatív törzs nyomást gyakorolt volna rájuk. Szerinte az operatív törzs csak a lehető legnagyobb bizonyossággal tudni akarta az időjárást.

Az is kiderült, hogy a keddi kormányülést Semjén Zsolt vezette, mivel Orbán Viktor még szabadságon van, egész jövő hétig.

Mi is megírtuk, hogy hétfőn valaki Moszkvába ment a Honvédség gépén. Gulyás Gergely most elárulta, hogy Nagy Márton volt az, energetikai kérdésekről ment tárgyalni az oroszokhoz.

Gulyás Gergelyt Orbán bécsi látogatásáról is megkérdezték. Nem tartja problémásnak, hogy Bécs egyik legdrágább hoteljében laktak a gazdasági válság közepén, ahol több százezer forintba kerül egy éjszaka.

A kormányinfót itt követheted élőben:


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top