Politika

Hoppá: Orbán rezsiemelése miatt visszajön a vasárnapi boltbezárás?

nyugatifeny.hu

Ez még hiányzott.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, a Világgazdaságnak nyilatkozva mondta azt, hogy nem lehet kizárni a vasárnapi boltbezárás visszatérését.

“Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak”

— mondta a lapnak az elnök.

Érdekvédelmi képviseletként elsősorban a munkavállalók jóléte fontos számukra, de az elszabaduló rezsiárak miatt a télhez közeledve azon is el kell gondolkodni, mennyire lenne költségcsökkentő, ha egy héten egy fél nappal kevesebbet kell fűteni és világítani az áruházat, véli a KASZ elnöke.

A vasárnap déli bezárás a munkerő-hiányon is segíthetne, ami erősen sújtja a kereskedelmi ágazatot.

Karsai Zoltán szerint minél nagyobb a támogatottság, annál hamarabb vihetik döntéshozók elé a részleges vasárnapi boltzár ügyét. Ha az év végéig célt érnének, és

január 1-jétől

életbe tudnák léptetni az új rendszert, azzal elégedettek lennének.


A szakszervezet vezetője szerint a kiskereskedelmi láncok jelentős részének lenne kedvező a heti fél nap bezárás, azonban egyes szereplők lehet, hogy kevésbé érdekeltek ennek elérésében.

A vasárnapi boltzár már volt Magyarországon 2015. március 15. és 2016. április 23. között, akkor a KDNP törvényjavaslata lapján vezették be. Azóta többször ültek emiatt tárgyalóasztalhoz a felek, egyezségre soha nem jutottak.

(via vg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top