Politika

Fotóval: Szembejött a valóság, leleplezték az egyik legnagyobb orbáni hazugságot

nyugatifeny.hu

Többé nem lehet eltitkolni.

Facebook-posztban mutatta be egy, az osztrák határ mellett élő vásárló az osztrák cukor árát. Ez alapján kijelenthető, az ársapkával

alig olcsóbb a kristálycukor, mint nyugati szomszédunknál,

ahol jelenleg nincs érvényben árstop.

Mint ismert, a kormány a választást megelőzően árstopot hirdetett a benzinre, a gázolajra és néhány alapvető élelmiszerre. Elmondásuk szerint ezzel az a céljuk, hogy a száguldó inflációt fékezzék.

Bár Ausztriában az átlagbér többszöröse a magyarnak, illetve nincs érvényben semmilyen árstop, egy átlagos üzletláncban 79 centet kell jelenleg fizetni a kristálycukorért. Ez jelenlegi árfolyamon 280 forintnak megfelelő összeg.


Az egyik legolcsóbbnak mondható magyarországi üzletláncokban, a Lidlökben jelenleg 240 forintot kell akciós áron fizetni a kristálycukorért, anélkül pedig jelenleg 250 forintot kell fizetni hatósági áron.



A különbség a cukorárak között 30 forint — figyelembe véve a két ország közti átlagbér különbségét, elmondható, hogy alig kell többet fizetni külföldön az egyik legfontosabb alapvető élelmiszerért. Izgatottan várjuk, milyen árak várnak ránk az árstopok kivezetése után!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top