Politika

Elképesztő átverés a kormányinfón bejelentett benzinárstop

nyugatifeny.hu

A szakértő úgy látja, veszélybe kerültek a független benzinkutasok.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati rendkívüli kormányinfón jelentette be: a kormány decemberig 31-ig meghosszabbítja az üzemanyagra kivetett hatósági árat. Ez azt jelenti, hogy október 1. után is lehet 480 forintos áron tankolni a kutakon a kedvezményezetteknek.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője azonban úgy látja, a kisebb kutak napi szintű küzdelemben vannak a fogyasztókkal, az üzemanyag-rendeléssel és a támogatások igénylése terén is. Az ügyvezető szerint a szombati kormányinfón bejelentett döntés

kizárólag propagandacélokat szolgál: a kormány mindenáron kiáll az árstop intézménye mellett.

“Nagyon sok visszajelzést kapok a tankolóktól is amiatt, hogy a benzinkutakon átélt mindennapi tortúrától már szeretnének megszabadulni, akár azon az áron is, hogy piaci áron jutnak hozzá az üzemanyaghoz. Frusztrálják őket az állandó ellenőrizgetések, a benzinhiány.

Sokan elfáradtak már ebben a felfordulásban”

— nyilatkozta az Indexnek Bujdos Eszter, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a mezőgazdászok jó része egészen tavaszig betankolt. Hozzátette, a gázolajban csak annak van némi árrése, akinek van lehetősége a céges, piaci áru tankolásra.


A szakértő úgy látja, a független kutak üzemeltetői válaszút elé kerültek.

“Sok kúton nem igénylik a 16 forintos támogatást, mert így nyitva sem kell majd tartaniuk.

A magasabb rezsiköltségek is indokolják a sok bezárást. Ha még üzemanyagot sem kaphatnak, akkor minek is lennének nyitva?”.

A szakértő kiemelte: a Magyarországon található mintegy kétezer töltőállomás nagyjából fele kisebb benzinkút, amelyeket jellemzően érint az üzemanyag-korlátozás.

“A kutak tulajdonosai mellett

számos benzinkutas megélhetése is veszélybe került az árstop fenntartása miatt”

— hangsúlyozta Bujdos Eszter, aki hozzátette, azt sem érti, hogy “miért egy szombati napon jelentették be ezt a döntést, amelynek egyetlen jó hozadéka meglátása szerint a pánikvásárlások mostani elmaradása lehet”.

(index.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top