Politika

A forintgyengülés miatt drágul a piaci áras benzin

ezalenyeg.hu

A Brent típusú olaj ára érdemben nem mutatott változást, ellentétben a forint árfolyamával a dollárral szemben, ami közel 4%-ot gyengült egy hét alatt. És ez szerdától már a benzináron is meglátszik.

Az elmúlt időszak drasztikus esése után a héten eltérő irányba mozdulnak el a hazai üzemanyagárak – adta hírül a holtankoljak.hu. Szerdán a benzin esetében bruttó 8 forinttal emelkedik a piaci ár, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell kevesebbet fizetnünk a hét közepétől.

A Brent típusú olaj ára érdemben nem mutatott változást, ellentétben a forint árfolyamával a dollárral szemben, ami közel 4%-ot gyengült egy hét alatt. Valutánk árfolyamának a többmilliárd eurós uniós elvonás lehetősége és az EU múlt heti határozata tett be, amely kimondta: Magyarország nem teljes értékű demokrácia többé.

A hétvégi rendkívüli kormányinfón bejelentésre került az ársapka meghosszabbítása december 31-ig, melynek részletszabályait a Közlöny alapján várjuk. Így a 480 marad 480 a benzin és a gázolaj esetében azoknak, akikre még vonatkozik a kedvezményes ár.


A piaci árak viszont az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 642,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 737,9 Ft/liter

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top