Politika

Egy fillért sem kap Orbán az EU-tól? Sejtelmes közleményt adott ki a fideszes kamuszervezet

nyugatifeny.hu

Nagy lehet a baj.

A Fidesz érdekeit kiszolgáló, kormánypárti “szakértőkből” álló Alapjogokért Központ szerint az Európai Unió nem megoldani, hanem súlyosbítani akarja a problémákat. Ez a retorika az Európai Bizottsággal való tárgyalások tekintetében igen borús képet mutat annak kapcsán, mennyi pénzt kaphat a jövőben a kormány.


Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a szervezet jelezte, hogy az észtországi Tallinnban konferenciát szervezett az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsalád agytrösztje, a Margaret Thatcher által alapított New Direction. Az eseményen Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója — aki nem mellesleg a Fidesz 2019-es EP-listájának 14. helyén szerepelt — is részt vett.

Közleményben idézték őt, aki az európai euroszkeptikus politikusokat tömörítő találkozón azt mondta: Európa többdimenziós válsággal küzd, és

félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani,

hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól“.

A stratégiai igazgató arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évtizedben sok válság sújtotta a világot: pénzügyi krízis, migrációs válság, világjárvány és most az ukrajnai háború. Mindegyik alapvetően befolyásolta Európa életét.


A brüsszeli elit mindegyik válságra kizárólag rossz, Európa és az európai emberek érdekeit sértő, mindennapjait hátrányosan befolyásoló válaszokat adott” — jelentette ki Kovács István, hozzátéve, ezek a rossz válaszok mára oda vezettek, hogy

az európai civilizáció és a kontinens jövőjét veszélyeztetik.

Éppen ezért

vissza kell venni “Brüsszeltől és a baloldali brüsszeli elittől” a kezdeményezést,

és a konzervatív erőknek olyan nemzetközi hálózatot, együttműködést kell létrehozniuk, amely felveszi a versenyt “a Nyílt Társadalom globális hálózatával” — hangsúlyozta.

A stratégiai igazgató a nemzetközi szabadságmozgalmak szerepét körbejáró kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, Magyarország “nagyon sokat tett az elmúlt időszakban a nemzetközi jobboldali együttműködésért“. Szerinte erre jó példa, hogy az Alapjogokért Központ szervezésében először tartották Európában “a legnagyobb amerikai konzervatív dzsemborit“, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (a CPAC Hungaryt) májusban — tette hozzá.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top