Politika

Orbán embere bejelentette: Folytatódik a gazdaságfejlesztési program — Magyarország rengeteg pénzt ad Szerbiának

nyugatifeny.hu

A “kiváló szerb-magyar kapcsolatok” jegyében.

Az Európát és a világot sújtó gazdasági válság, valamint az ukrajnai háború hatásait mindenki érzi, ennek ellenére a magyar kormány eltökélt szándéka, hogy folytatja a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, mert van mire építeni, noha egyelőre nem tudnak olyan mértékben és ütemben érkezni a támogatások, mint korábban — mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Szabadkán.


A politikus két vajdasági városban, Újvidéken és Szabadkán nyitott meg egy-egy szállodát,

amelyek megépítését a magyar kormány támogatta a vajdasági gazdaságfejlesztési programban.

Magyar Levente azt mondta: a gazdasági válság mindenkit megvisel, így az állami költségvetést is, de a támogatásokat nem állítják le.

“Erőnkhöz mérten folyósítjuk a támogatásokat, (.) a program nem torpan meg, amíg erőnkből telik, folytatjuk a megkezdett munkát, mert van mire építeni”

— jelentette ki.

A két szálloda átadásával kapcsolatban elmondta: az idegenforgalom területén az utóbbi időszakban nem voltak jellemzőek a nagyarányú beruházások, most viszont nagy lépést tettek afelé, hogy “a turisztikai piacon is domináns szerepelt vállaljanak a magyar gazdasági szereplők”.

Az államtitkár sikerként értékelte a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, hozzátéve, hogy most már

több tízezer család van, amelyet pozitívan érintett ez a beruházássorozat,

és lehetséges, hogy ha nincs ez a program, akkor sokan nem a szülőföldjükön keresték volna a boldogulást.


Kifejtette: a programot a kiváló szerb-magyar kapcsolatok tették lehetővé, ugyanakkor maga a program sikere is hatással van a két ország viszonyára, mert

növeli a bizalmat a két fél között.

A vajdasági gazdaságfejlesztési program első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget. A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. A gazdaságfejlesztési program második szakasza 2019-ben indult.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top