Politika

“A kormány ne a gyerekeken spóroljon!” — Tiltakozik a DK az állami beruházások leállítása miatt (+videó)

nyugatifeny.hu

Az elkövetkezendő időszakban súlyos dolgok fognak történni Magyarországon.

Azért vagyunk itt, egy üres telek előtt, mert tiltakozni szeretnénk a kormány intézkedései ellen. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő beadott egy kérdést Lázár János minisztériumához, amelyre meg is érkezett a válasz, és kiderült belőle, hogy országosan 284 darab állami beruházást állítanak le — hívta fel a figyelmet Tonzor Péter, a DK választókerületi elnöke szombaton Veresegyházán.

A politikus arról tájékoztatott, hogy erre a területre épült volna egy 24 tantermes általános iskola, és ugyanígy Csömörön is épült volna egy 16 tantermes általános iskola, ami így,

az állami beruházások leállítása miatt, mindkét esetben meghiúsul.

“Ez azért problémás, mert itt a választókerületben, – ami az ország legnagyobb választókerülete, több mint 100 ezer ember szavaz itt, és 120 ezren laknak a teleülésen -, nagyon nagy szükség lenne iskolákra”


— hangsúlyozta Tonzor Péter, hozzátéve, “ha valamin spórolni kellene, akkor nem ezen”.

A politikus kiemelte: hiszen az iskolákra szükség van. Mindennek tükrében felidézte: a kormány 700 milliárd forintot költött a veszteséges Vodafone megvásárlására, “ami tényleg felháborító”.

Emlékeztetett, hogy Tuzson Bence fideszes képviselő a választási időszakban, még kampányolt is ezekkel az iskolákkal, hogy meg fognak épülni, ehhez képest

most ez nem történik meg.

A politikus elmondta, ugyanakkor Fóton a középiskolában már fáznak a gyerekek, megkérte őket az iskolaigazgató, hogy vigyenek be magukkal plédet és meleg takarókat. Hozzátette: egyébként Fóton is megszüntettek egy lovas terápiás intézményt.

“Az elkövetkezendő időszakban súlyos dolgok fognak történni Magyarországon. Mint az köztudott a gáz ára a hétszeresére nőtt. Tudjuk, hogy Kocsis Máténak ez azt jelenti, hogy az aranyhalait kellett kidobni a gáz áremelkedése miatt, viszont aggasztó belegondolni, hogy nagyon sok idős ember, nyugdíjas, akár az egész életét is kidobhatja, hogyha majd megérkezik a több százezer forintos sárga csekk “

— hangsúlyozta.

A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy a kormány most azzal kampányol, hogy a szankciók miatt van minden. Ezzel kapcsolatban kiemelte:

a szankciókat Orbán Viktor megszavazta az Európa Tanácsban,

így – mint mondta – ez ellen indítani most nemzeti konzultációt ellentmondás és pénzkidobás.

Hozzátette: a szankciók mellesleg nem érintik a gázszállítást, illetve a kőolaj-szállítást Magyarországra, mert itt vezetéken érkezik a kőolaj.

“Ennek ellenére azzal próbálják meg hitegetni az embereket, hogy itt minden tulajdonképpen az Európai Unió miatt van, pedig az Európai Unió szeretne segíteni, meg is adja a pénzt, hogyha egy olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik ezt megérdemli”

— mondta a politikus.


Rámutatott, hogy ugyan az Orbán-kormány folytat tárgyalásokat az uniós források ügyében, ám politikája nem azt mutatja, hogy készek lennének megállapodni. Felhívta rá a figyelmet, hogy ha nem érkeznek meg Magyarországra az uniós pénzek, annak olyan súlyos következményei lesznek, hogy a 2008-as 2009-es válság eltörpül ahhoz képest, ami elé most nézünk.

“Remélhetőleg eljön majd egy olyan időszak, amikor olyan kormánya lesz Magyarországnak, hogy nem kell könyörögni az Európai Uniónak pénzért,

hanem automatizmus lesz, és megérkeznek ide a fejlesztési források, és talán Veresegyházán is megépülhet a 24 tantermes általános iskola is”

— zárta beszédét Tonzor Péter.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top