Politika

Botrány: Mészáros Lőrinc balatoni luxushotelét saját gyerekei újíthatták fel közpénzből

nyugatifeny.hu

A magyarok kifizették a felcsúti nagyvállalkozó szállodájának felújítását.

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos, nagyvállalkozó gyerekeinek érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt., a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiosztott vissza nem térítendő állami támogatásból újíttathatta fel a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel a Balatonalmádiban lévő szállodáját. Így családon belül maradhattak a közpénzből is finanszírozott felújítás költségei.

Még június 1-jén jelentette be a szállodacég, hogy teljes körű felújítást követően újra kinyit a 209 szobás, saját partszakasszal is rendelkező hotel, amely a szállodalánc egyik legfőbb zászlóshajója.

“A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg,

az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás”

— közölték.

A szálloda kivitelezőjének kilétét viszont mindeddig homály fedte, a milliárdos állami támogatás ellenére is. A napokban derült ki, hogy Rézhegy Öko Villapark néven 57 házas lakóparkot épít a Fejér-B.Á.L. Zrt. Alcsútdoboz szőlőhegyi területén. A cég, a beruházás honlapján büszkélkedik el vele, hogy ők végezték el Balatonalmádiban a Hunguest-szálloda felújítását.


A nagyszabású projektről készült videó itt tekinthető meg:

A 444.hu megjegyezi: szépre sikerült a felújítás, vélhetően ezért is itt tartották szeptemberben a Fidesz és a KDNP pártcsalád kétnapos frakciószövetségi ülését, amelynek keretein belül eldöntötték, hogy nemzeti konzultációt tartanak az Oroszországra kivetett szankciókról.

Világossá tették, hogy míg bárki, aki Magyarországon házat épít vagy felújít, súlyos milliókat kell fizetnie a kivitelezőnek, addig a balatonalmádi szálloda esetében

Mészáros Lőrinc cége megbízhatta a Mészáros família építőipari cégét, hogy közpénz-milliárdokból újítsa fel a hotelt.

Figyelembe véve, hogy ilyen rövid idő alatt “elég nehéz” a pályázathoz szükséges precíz üzleti tervet, piackutatást és a többi bürokratikus nyomtatványt elkészíteni és beadni, ezért Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, arra vonatkozóan, hogy a Kisfaludy-pályázatok dokumentációi esetleg a hivatalos megjelenésük előtt kikerültek-e a későbbi nyertes pályázókhoz.


Polt magyarázata értelmében,

az ügyben az ügyészség nem folytathatott vizsgálatot.

A felújításnak is köszönhetően a balatonalmádi szállodában fel sem merül, hogy számos vetélytársukhoz hasonlóan a rezsinövelés miatt esetleg bezárnának.

“Az eddig átadott Hunguest Panoráma, Hunguest BÁL Resort és Hunguest Bük mind korszerű energetikai rendszerekkel rendelkezik”

— büszkélkedett a lapnak adott korábbi válaszában a lánc.

(444.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top