Politika

Dráma: Nincs elég dolgozó, újabb ellátások szűnnek meg a szolnoki kórházban

(címlapkép: illusztráció)

Stadionország, 2022.

November elsejétől megszűnik a gyermek csecsemő és gyermekkardiológiai ellátás is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban – hívta fel a figyelmet Dr. Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egészségügyi szakértő.


Ez ugyanaz a kózház, ahol július elsejétől megszűnt a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás is, májustól az ügyeletek egy részében nem tudják biztosítani a stroke, a neurológiai, a szülészeti, a PIC, és az arc- állcsontsebészeti ellátást.

Kunetz szerint ezeknek a hátterében mind humánerőforrás hiány áll.

“Valahogy így zár be egy kórház, amikor ezt nem koordinálják.”

– írta.

Kunetz Zsombor felhívta rá a figyelmet, hogy a a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház egy

megyei nagy ellátó intézmény,

amelynek a megye teljes ellátását kellene biztosítania.

Jól látszik abból, hogy egyes ellátások hosszú hónapok óta nem, vagy csak akadozva elérhetőek, hogy elég erős menedzsmenti és koordinációs problémák is meghúzódnak a háttérben.

“Valahogy a jól ismert “jól van az úgy” szemlélet figyel itt is be. De, zavartalanul felveszi a kórház menedzsmentje, az OKFŐ, az államtitkár, valamint a doktor belügyminiszter is a fizetését, hiszen jól van ez így! “


– zárta posztját a szakértő.

.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top