Politika

Mi történt? Durván ellentmondott egymásnak Orbán és Szijjártó

nyugatifeny.hu

Valami nem klappol.

Öt nappal brüsszeli uniós államfők csúcstalálkozóját követően szöges ellenkezőjét mondta Szijjártó Péter azzal a nyilatkozattal szemben, amelyet Orbán Viktor is elfogadott — vette észre az EUrológus.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a külgazdasági és külügyminiszter az energiaügyi miniszterek luxemburgi ülését követően kijelentette:

A brüsszeli szankciók kudarcot vallottak“.


Bár a miniszterelnök is hasonlóan nyilatkozik magyarországi interjúiban, ő is elfogadta az uniós kormányfők közös nyilatkozatát, amelyben az szerepel:

Az Európai Tanács (…) ismételten hangsúlyozza, hogy

Oroszországot terheli a kizárólagos felelősség

a jelenlegi energia- és gazdasági válságért.

Szijjártó hétfőn bemutatta egy ötletét, amely szerint Ciprusról kellene Európa felé gázvezetéket építeni. Ez része annak a kormányzati tervnek, miszerint több forrásból szerezne be a magyar kabinet gázt.


Ez azonban egy korábbi, márciusban elfogadott európai nyilatkozatnak is ellentmond, amelyet Orbán szignózott. Ebben az szerepel, hogy “fokozatosan, a lehető leggyorsabban” megszüntetik az európai országok az orosz gáztól való függésüket.

(hvg.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top