Politika

Káoszkormányzás: Orbán megcáfolta saját miniszterét energiaügyben

ezalenyeg.hu

Míg Pakovics László innovációs és technológiai miniszter korábban váltig állította, hogy a kormány újra engedélyezni fogja a szélerőművek építését, Orbán most kerek perec kijelentette, hogy ilyen nem lesz, mert szerinte a szélenergia drága. Ezzel nem csak szembemegy saját miniszterével, de hülyeséget is beszél.

 

Az LMP-s Keresztes László Lóránt parlamenti azonnali kérdésére a miniszterelnök szembement miniszterével. Mint ismert, Palkovics László korábban azt mondta,


a kormány hosszas viták után gyakorlatilag zöld utat adott a szélenergia használatnak és a szélerőmű-telepítés újraengedélyezésének.

A miniszterelnök ma hivatalosan is cáfolta ezt és kihangsúlyozta: nincs ilyen kormányzati döntés, mert a megújuló energia a “legdrágább energia”. Ez totál hülyeség. Egyszerűen arről van szó, hogy Orán nem szereti az környezetkímélő megoldásokat. A focit és a pálinkát szereti, a megújuló energiát nem. Ez egy ilyen ország.

 Az LMP szerint totál baromság, hogy a szélenergia drága lenne.

“Ez olyan abszurd kijelentés” – próbáltak közleményükben finoman fogalmazni: a miniszterelnök az elmúlt hetekben olyan sok különböző csellel próbálkozott már megújuló energiák ügyében, hogy minden bizonnyal már maga sem pontosan tudja, melyik energiaforrásról kell jót és rosszat mondania. Pedig ő maga is többször elismerte, hogy a hazai energiamixnek rendkívül fontos lába a megújuló energia. Ez a káoszkormányzás egyértelmű bizonyítéka: Orbán kezdi elveszíteni a fonalat.


Az LMP határozott állásfoglalást fogalmazott meg:

Mi, zöldek szeretnénk segíteni neki: a fosszilis energia a drága és a veszélyes, a megújuló energia az olcsó és a biztonságos.

Ezt nem csak kutatási-szakértői adatok támasztják alá, hanem a valóságban is ez tapasztalható – magyarázták. Sajnos az ő döntésének köszönhetően Magyarországon ebből csak a drága orosz gázt tapasztalja mindenki. Azt javasolják Orbánnak, hogy ebben a kérdésben hallgasson a minisztereire.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top