Politika

Lázár János helyettese megmagyarázta, miért vesz fel havonta brutális összeget Áder alapítványától

thepost.hu

Ami jár, az jár.

A nyáron lecserélték az Áder János alapította Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál a kuratórium tagjait. Az új elnök maga Áder lett Martonyi János ex-külügyminiszter helyett, de bekerült a tagok közé Lázár János építésügyi miniszter, és helyettese, Csepreghy Nándor is, aki előzőleg az alapítvány igazgatója volt.

A kuratórium tagjai eddig ingyen látták el feladataikat, de ez is megváltozott az új tagokkal.

Bár Áder és Lázár továbbra sem kap tiszteletdíjat, Csepreghy viszont több pénzt kap az alapítványtól, mint államtitkári illetménye, ami bruttó 1 millió 975 ezer forint, derítette ki a 24.hu.

Csepreghy elismerte a 24.hu-nak, hogy nettó kétmillió forintos tiszteletdíjat kap az alapítványtól, ami bruttó

3 millió forintnak felel meg.


“Korábban én voltam az alapítvány igazgatója, most kuratóriumi tagként viszem az operatív ügyeket: én gyakorlom az ott dolgozó munkatársak feletti munkáltatói jogokat, több mint tízmilliárd forintnyi vagyonért felelek.

Államtitkári kinevezésem óta összeférhetetlenségi okokból nem lehetek igazgató, de kuratóriumi tag igen, és delegálás révén lényegében továbbra is ellátom az igazgatói feladatokat”

— magyarázta a 24.hu-nak Csepreghy, hogy a többi taggal ellentétben miért vesz fel pénzt, és miért annyit, amennyit.

(via 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top