Politika

A Holdról is látszó DK-s siker Budapesten: Niedermüller Péter visszaszerezte, amit a Fidesz ármánnyal orzott el a magyaroktól

Kép forrása: Niedermüller Péter Facebook oldala

Gigantikus DK-s siker Erzsébetvárosban: Niedermüller Péter akkora gáncsot vetett a Fidesznek, hogy Gulyás Gergely is megbotlott benne.

A fideszes önkormányzatok 10 éves történetének legsúlyosabb ingatlan-panamája Erzsébetvárosban jött létre, amit a DK-s városvezetés sikeresen megakadályozott, méghozzá úgy, hogy a kerületnek többszáz millió forintot szerzett vissza.

A Király utca 25-27-29-es szám alatti házakra 2003-ban a fideszes önkormányzat adás-vételi szerződést kötött egy céggel. Néhány év elteltével az önkormányzat visszalépett. Úgy tűnt, a házak további sorsa megpecsételődött.

Az épületegyüttes kapcsán 2019 nyarán az akkori fideszes polgármester, Vattamány Zsolt és Bajkai István egykori alpolgármester újra elővették ezt a szerződést, és néhány nap leforgása alatt kötöttek egy, az önkormányzat számára nagyon előnytelen megállapodást.

Gulyás Gergelyék elintézték, hogy lecsapjon a végrehajtó


2020 őszén a vevő érvényesíteni kívánta a közel 10 milliárdos kötbért, majd 417 millió forintot végrehajtó segítségével leemeltek az önkormányzat számlájáról. (Mindezt Gulyás Gergely tette lehetővé egy jogsértő határozatban.)

A DK-s Niedermüller Péter addig harcolt, amíg sikerült elérnie, hogy a 2019-es szerződés semmissé váljon. Az épületegyüttes visszakerül az önkormányzat tulajdonába, a zárolt pénzt visszakapja a VII. kerület, valamint a perköltséget is.

Nagy siker ez, hiszen egy sokszereplős mutyihálózat terveit törte keresztbe a DK-s városvezetés, amely által a kerület visszakapta a jogtalanul elvett pénzét.

Sok ilyen városvezetőre lenne szükség. Gratulálunk Niedermüller Péternek és elszánt csapatának!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top