Politika

A Parlament üléstermének hőmérsékletét befolyásolja, hogy épp hányan vannak bent

Fotó: Markovics Z. Kristóf/SZMO
A Parlament Sajtóirodája azt közölte, az épület fűtési rendszere csak 18 fokos átlaghőmérséklet tartását teszi lehetővé.

Mint megírtuk, Jakab Péter kedden egy hőmérővel ment be a Parlamentbe, hogy megnézze, hány fok van az ülésterembe.

Le is fotózta, hogy a hőmérő 23,1 fokot mutatott.

„Szóval Orbán szerint az iskolában a gyerek ülhet 18 fokban. Ő viszont 23 fokban melegszik a sleppel egy

 

Jakab szerdán is megismételte a hőmérőzést, akkor 21,5 fok volt a teremben, ahol keddhez képest már jól kevesebben ültek. Ez még mindig több 18 foknál, amit még októberben írtak elő az állami intézményekben, köztük az iskolákban is energiaspórolás céljából. Elvileg a Parlament sem lehetne kivétel a szabály alól.

Jakab Péter az RTL Híradónak elmondta, hogy a folyosón nagyjából tartják is a 18 fokot, az ülésteremben viszont lehet melegedni.


A Parlament Sajtóirodája a Híradó kérdésére azt közölte, az épület fűtési rendszere csak 18 fokos átlaghőmérséklet tartását teszi lehetővé. Ezt úgy lehet tartani, hogy felfűtési és lehűtési ciklusok váltják egymást. A hőmérsékletet folyamatosan mérik, ennek megfelelően szabályozzák a fűtési ciklusokat. Azt is írták, hogy

az ülésterem hőmérsékletét az is befolyásolhatja, hogy egy légtérben hány ember tartózkodik.
Az RTL Híradó riportja:



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top