Politika

Elfogatóparancsot adtak ki egy magyar politikus ellen

nyugatifeny.hu

Tagadja a bűnösségét.

Körözést adtak ki a KGBélaként elhíresült volt jobbikos EP-képviselő

Kovács Béla ellen.

A politikus ellen még évekkel ezelőtt merült fel a kémkedés gyanúja, amikor a Jobbik EP-listáján befutó helyet kapott. Akkor feljelentették őt, és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak bizonyítékai is voltak ellene.

Kovács ellen csak évekkel később indult nyomozás, ő azonban mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett el. Végül idén szeptemberben a Kúria öt év fegyházra ítélte kémkedésért, költségvetési csalásért és közokirat-hamisításért.

A botrány kitörése után a jogerősen elítélt kém kilépett a pártjából, de ciklusa lejártáig, 2019-ig EP-képviselő maradt. Kovács nem várta meg az ítélethirdetést, hanem — mandátuma lejártát követően —

mintegy beismerő vallomásként Oroszországba utazott,

ahol a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetben kapott állást.


A rendőrség kéthónapos késéssel kedden adta ki az elfogatóparancsot az exjobbikos kémpolitikus ellen. A körözést a Budapest Környéki Törvényszék csoportja rendelte el, az eljárást pedig a Szentendrei Rendőrkapitányság folytatja le.

(police.hu/Nyugati Fény) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top