Politika

Erre nem számítottunk: Meglepő dolog derült ki Orbánék határvadász-kiképzéséről

nyugatifeny.hu

A szerződéses határvadászok tizede már felmondott.

Reagált a rendőrség a Magyar Hang határvadászokkal kapcsolatos kérdéseire, melyből kiderült, a november 21-i adatok alapján 1006 fővel kötöttek szerződést, a pályakezdők közül pedig – a sikeres vizsgatétel és eskütétel után – 817-en már meg is kezdték szolgálatukat a déli határszakaszon és az uniós külső határok mentén.

A lap az Országos Rendőr-főkapitányságtól azt is megtudta, hogy augusztus 15. és november 21. között ugyanakkor

86 szerződéses határvadász fel is mondott.

Tehát az aktív állomány mintegy tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

A rendőrség nem közölt bővebb információkat arról, hogy a távozók miért hozták meg döntésüket, ám hozzátették: nem is feltétlenül tudják.

A határvadászok féléves próbaidővel kezdik meg szolgálatukat, és ez idő alatt mind ők, mind a munkáltató dönthet úgy, hogy szerződést bont, amit viszont

egyik félnek sem kell megindokolnia.

Mint írták, a jelentős lemorzsolódást a nehéz munkakörülmények és a rendőröket érő támadások is indokolhatták: mint az ORFK a lapnak elárulta, 2022 január eleje és november 15. között 240 esetben érte támadás a magyar-szerb határszakaszon dolgozó rendőröket és katonákat, melyekből 233 esetben rendőr volt a célpont, akik közül 11 fő meg is sérült.

Ugyan azt is megkérdezték, hogy idén összesen hány feljelentést tettek a déli határszakaszon szolgáló rendőrök ellen, a menekültekkel szembeni durva bánásmód miatt, ám erre a rendőrség már nem válaszolt.


A kormány csütörtökön este közölte, hogy megemelik 21 milliárd forinttal a tömeges bevándorlás kezelésére fordítható költségeket, és biztosítottak két tételben összesen 3,3 milliárd forintos forrást a rendőrök bérköltségeire.

Így a mostani emeléssel együtt az Orbán-kormány idén

legalább 36 milliárd forintot fordíthat az illegális bevándorlás, és a “rendkívüli migrációs nyomás” elleni védekezésre.

(hang.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top