Politika

FRISS: Meghökkentő kijelentéseket tett Orbán a háborúról

nyugatifeny.hu

“Szükség van egy szuverén Ukrajnára” — mondta Orbán.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

Orbán európai politikai helyzetértékelésében azt mondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint “a nyugati neomarxista ideológia terjedése”.

A háborúról szólva Orbán elmondta: Európa egységes a célok tekintetében,

a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára.

“Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények”

— mondta Orbán, hozzátéve: ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban Orbán azt mondta: a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. Orbán szerint Közép-Európa gazdaságainak ez sikerülni fog, ugyanakkor a háború és “a brüsszeli szankciók” miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik.


Orbán felszólalását azzal zárta: a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin ukrajnai látogatása során, szintén az eddigi kormányzati kommunikációtól merőben eltérő álláspontot képviselt.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top