Politika

Olyan történt a Fidesszel, amitől Orbán totálisan kiborul!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Erre még rémálmukban sem gondoltak a kormánypárti politikusok.

Vajon ki meri megmondani a Fideszben Orbánnak azt, ami történt? Kijött ugyanis a ZRI Závecz Research Intézet legújabb felmérése, amelyet a 24.hu közölt, és ebben olyan brutális adat van a kormánypárt támogatottságáról, amire valószínűleg senki sem számított. A helyzet ugyanis az, hogy

EGYMILLIÓ SZAVAZÓ HAGYTA OTT A FIDESZT FÉL ÉV ALATT!

Májusban még az emberek 46 százaléka támogatta a Fideszt, ám ez az arány szeptemberre 37, mostanra pedig 33 százalékra csökkent. A felmérés szerint nyáron főleg az alapfokú végzettségűek és szakmunkások fordítottak hátat Orbánéknak, ősszel pedig a fiatal szavazók hagyták ott a pártot: míg szeptemberben a harminc év alattiak 35 százaléka támogatta a Fideszt, mostanra

A FIATALOK KÖRÉBEN 25 SZÁZALÉKRA ZSUGORODOTT ORBÁNÉK TÁMOGATOTTSÁGA.

A kutatás azt is megmutatta, hogy a pártnélküliek csoportja 20-ról 30 százalékra nőtt, ám az ellenzéki pártok nem tudták számottevően növelni a támogatottságukat.

Pedig a a rossz közhangulat miatt az ellenzéknek lehetne növekedési potenciálja, mivel most

AZ EMBEREK 71 SZÁZALÉKA ÚGY GONDOLJA: ROSSZ IRÁNYBA HALADNAK A DOLGOK AZ ORSZÁGBAN.


A Závecz Research szerint az ellenzék erősödését a politikai érdeklődés aktuálisan alacsony szintje gátolja. A pártnélküli szavazók között ugyanis nagy a közélet iránti érdektelenség: 54 százalékuk egyáltalán nem figyel a politikára, és csak 9 százalékuk menne el biztosan szavazni.

Azt már csak mi tesszük mindehhez hozzá, hogy

ORBÁN AKKOR KEZDHETNE IGAZÁN FÉLNI, HA VALAKI MEG TUDNÁ MOZDÍTANI A BIZONYTALAN SZAVAZÓKAT.

Hogy ezt ki vagy mi válthatja ki, az egyelőre még nem látszik, de azt a Fideszben is érezhetik, hogy a jelenlegi óriási elégedetlenségnek csak egy szikra kell, és a mostani látszólagos közöny könnyen kormánybuktató ellenállássá szerveződhet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top