Politika

Itt a Fidesz beismerő vallomása: akkora a baj, hogy tombolnak Orbánék

nyugatifeny.hu

Rögtön elkezdtek másra mutogatni.

A Fidesz közleményt adott ki Varju László hétfői nyilatkozatára reagálva, amelyben a képviselő elmondta: súlyos üzemanyaghiány alakult ki a magyar benzinkutakon. Ezt “cáfolandó” a kormánypárt azt állította: “a dollárbaloldal” okozna üzemanyaghiányt a kutakon.

Gyurcsányék ugyanis már szolgaian rég végrehajtották volna az összes energiaszankciót Magyarországon is, amellyel

veszélybe sodornák az üzemanyag-ellátást,

és egekbe emelnék a benzin árát

— jelentették ki az MTI-hez eljuttatott kommünikéjükben, tagadva, hogy bármilyen probléma lenne az ellátással.

Magyarországon van elérhető üzemanyag,

biztosított az ellátás, ráadásul Európában egyedülálló módon egy éve árstop védi a lakosságot a szankciós üzemanyagár-emelkedéstől

— olvasható a valóságtól elrugaszkodott sikerpropagandában, elfeledve, hogy a benzinárstop ellenére a boltokban kapható termékekben gigaméretű drágulás tapasztalható, ugyanis a kereskedők beépítik a veszteségüket az árakba.

A Mol kutatási és termelési igazgatója hétfőn arról nyilatkozott, hogy 2023-ban 40 milliárd forintot költ a vállalat földgáz és kőolaj után kutatva. Ez jól bizonyítja, hogy hatalmas ellátási problémák vannak hazánkban, ezért az állami cég kénytelen alternatív források után kutatni.

A Mol múlt héten közölte, hogy Vecsés határában, 2100 méter mélyen jelentős mennyiségű kőolajat találtak. A vállalat a forrásból naponta 100 köbméternyi olajat termel ki.


A Vecsés 2 olajkútnál Hommonay Ádám elmondta: jövőre 40 milliárd forintot fordítanak földgáz- és kőolajkutatásra, ebben azonban a működési költségek nincsenek bent.

A vecsési olajmezőre még 2015-ben szerzett tulajdonjogot a Mol, és egészen 2024-ig végezhet kutatásokat a területen – mondta Homonnay, aki hozzátette, hogy jelenleg „információszerző rétegvizsgálat” zajlik, ezt követően pedig további vizsgálatok és fúrások következnek.

Arról beszélt, hogy számításaik szerint a készletek 15 évig biztosíthatják a kút működését, amely közel 30 kilométerre található a legnagyobb kitermelő helytől, a Tóalmas-1 kúttól, ahonnan napi 160 köbméter olajat hoz felszínre a Mol.

(MTI/hang.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top