Politika

Kiderültek a részletek Novák Katalin kijevi útjáról: Ezért kellett vonattal utaznia az államfőnek

nyugatifeny.hu

Most nem luxusrepülővel ment.

Novák Katalin szombat hajnalban utazott Kijevbe, a Gabona Ukrajnából projekt miatt kapott meghívást. Ukrajna a holodomor, az 1932–1933-as ukrajnai éhínség évfordulóján jelentette be, hogy egy programot indít, melynek célja az éhező országokba irányított gabonaexport támogatása.

Novák az ukrán fővárosban szembement az eddigi fidesz propagandával, nyíltan Oroszországot és Putyint tette felelőssé a háborúban.

Novák Katalin Alexander De Croo belga miniszterelnökkel együtt menetrendszerinti vonattal utazott Kijevbe Lengyelországon keresztül. Bár megilleti őt a különjárati utazás külföldi útjain, ez csak repülés esetén van így, ezért kellett menetrendszerinti járattal utaznia, természetesen első osztályon. Repülővel azért nem mehetett az államfő, mert Ukrajna légtere le van zárva.

Ukrajnán belül Kárpátaljára már autóval utazott a köztársasági elnök, a nap 24 órájában kapott védelmet az út során, ahogy az megilleti őt.


“Az út során zavartalanul tudtak haladni, egyszer sem kellett légiriadó miatt megállni”

— közölte a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top