Politika

Lázár János tombolni kezdett az elbukott pénzek miatt, lehazugozta az EU-t

nyugatifeny.hu

Kikelt magából.

Amikor Brüsszelben az Oroszország elleni szankciókat bevezették, nyilvánvalóan minden tagállamnak, így Magyarországnak is

hazudtak,

hiszen a szankciók Európának ártanak valójában és nem Oroszországnak

— állította Lázár János csütörtökön Mohácson. Ezt azonban nem indokolta meg, miért gondolja így.

Az építési és közlekedési miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű, Brüsszel-ellenes országjáró sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: az is “hazugság volt“, hogy a szankciók segítségével hamarabb véget ér a háború, ehelyett a háború vége jelenleg

nem is látszik.

A miniszter szerint az is “hazugság volt” Brüsszeltől, hogy a szankciós csomag nem érinti az energiát, és annak nem lesz hatása az energiahelyzetre. Ezzel szemben “a szankciók miatt” elszabadultak az energiaárak, a növekvő energiaárak miatt pedig megnőtt az infláció — jelentette ki, elhallgatva a kormány felelősségét a témában.

Lázár János kijelentette: a jelenlegi nehéz helyzetből, amelybe véleménye szerint a magyar kormány “Brüsszel miatt” került,

akkor lehet kilábalni, ha a kormányt “továbbra is támogatják“,

ezért mindenkit arra kért, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban. Ezzel azt is elárulta, hogy a konzultáció valójában a kormány támogatására szolgál.

A tárcavezető a sajtótájékoztatón érintette az 1526-ös sorsdöntő ütközet félezredik évfordulójával kapcsolatos Mohács 500 programot is, amely — mint mondta — komoly fejlesztések megvalósítását teszi lehetővé a településen és környezetében.


A térség fejlődését szolgálja a miniszter szerint a Mohács közelében futó M6-os autópálya Bóly és az országhatár közötti szakaszának építése is. Ezzel kapcsolatban elmondta: a 90 milliárd forintos, 2024-es átadással tervezett beruházás készültsége jelenleg már több mint 60 százalékos.

A politikus reményét fejezte ki, hogy a térség fejlődését szolgáló másik fontos infrastrukturális fejlesztés, a tervezett mohácsi Duna-híd — az energiaválság miatt ideiglenesen leállított — előkészítése is folytatódhat a jövőben.

(MTI korrigálva) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top