Politika

Orbán politikája minden magyar embert megkárosít!

ezalenyeg.hu

Magyarország az Európai Bizottság bejelentésével sajnos azt kapja, amit Orbán Viktor főzött neki: az orbáni autokrácia, korrupció és a jogállami normák lábbal tiprása magyarok milliói számára jár közvetlen és súlyos anyagi veszteséggel és hazánk jövőjét lehetetleníti el – jelentette ki Szabó Rebeka és Tordai Bence.

 

Az Európai Bizottság bejelentése, amely a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás folytatását és mintegy 3000 milliárd forint kohéziós támogatás zárolását javasolja a tagállamok kormányainak, csak azokat érhette váratlanul, akik az elmúlt hónapokban csukott szemmel figyelték a magyar közéletet, vagy netán elhitték a kormány hazugságáradatát a parlamenten keresztülerőszakolt antikorrupciós törvénycsomagról. A Párbeszéd nem ilyen párt.

– jelentették közös közleményükben a párt társelnökei, Szabó Rebeka és Tordai Bence.

Az ellenzéki politikusok emlékeztetenek arra, hogy az említett jogszabálycsomag elfogadása során is hangsúlyozták, hogy

az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében elfogadott jogszabályok főként látszatintézkedések, amelyek nem orvosolják a rendszerszintű kormányzati korrupciót és a jogállamisági normák sérülését Magyarországon.

Hangsúlyozták ezt például az Integritás Hatóság jogkörei, az új vagyonnyilatkozati szabályozás vagy az ezermilliárdos volt nemzeti vagyon felett rendelkező közalapítványok fideszes tagjainak összeférhetetlensége kapcsán, épp azokon a pontokon tehát, amelyeket az Európai Bizottság továbbra is elégtelennek tart.

Magyarország ezzel a bejelentéssel sajnos azt kapja, amit Orbán Viktor főzött neki: az orbáni autokrácia, korrupció és a jogállami normák lábbal tiprása magyarok milliói számára jár közvetlen és súlyos anyagi veszteséggel és hazánk jövőjét lehetetleníti el.

– állítják a párbeszédes képviselők.


Ami pedig a Helyreállítási Alapból Magyarországnak járó forrásokat illeti, szerintük a magyar terv jóváhagyása sajnos nem jár együtt a források azonnali folyósításával: ehhez a magyar kormánynak mindannyiunk érdekében további “mérföldköveket”, például a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének erősítését, kell teljesítenie.

Ezeket a forrásokat, csakúgy mint az Operatív Programokban felfüggesztésre kerülő támogatásokat, Magyarországnak már rég meg kellett volna kapnia. Mégpedig azért, hogy azokat valóban fontos közcélokra, az igazságos, zöld átállásra, a gazdasági és szociális válság enyhítésére fordíthassuk. Hogy ez nem így történik, az egyedül Orbán Viktornak és az ő, jövőnket felélő, a magyar társadalmat közvetlenül, napról napra megkárosító kormányzásának köszönhető.

– jelentette ki Szabó Rebeka és Tordai Bence.

(MTI OS) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top