Politika

Az emberek a számok mögött: Bemutatta a Karinthy a kirúgott tanárait

nyugatifeny.hu

“Mindenki egyedi és pótolhatatlan.”

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanári kara – közösségünk minden tagja egyedi és pótolhatatlan

– ezt a rövid szöveget posztolta egy csoportkép mellé a Karinthy gimnázium a Facebookon, néhány órával azután, hogy több ezren tüntettek szombaton délután Budapesten a Klebelsberg Központ előtt a kirúgott pedagógusokért és az oktatásért.

A csoportkép megosztása után a Karinthy oldalán egyenként közzétették az iskola hat tanárának portréját, akik részt vettek a tüntetéseken, ezért a tankerület kirúgta őket.

A 2015 óta az iskolában magyar nyelv és irodalmat, valamint mozgóképkultúrát és médiaismeretet tanító Rábai János szerint „vannak pillanatok, amikor nem lehet fejünket lehajtva úgy tenni, mintha mi sem történt volna”, aki szerint példátlan cinizmus uralkodott el az összes közalkalmazottal való párbeszédben.

Rábai a diákok szavazatai alapján a 2021–2022-es

év tanára

lett, egy 12. évfolyamos osztály osztályfőnöke volt.

„A tantestület meghatározó alakja, alázatos munkája mindannyiunk számára példaértékű”

– emelte ki az iskola a Facebook-bejegyzésben.

A 2018 óta az iskola tanári karát erősítő Horváth Brigitta magyartanár, gyermek- és ifjúságvédelmi szakember a hvg.hu-nak elmondta:

„A lelkesedésemet, a motivációmat az életpálya-modell, a NAT2020, a sztrájkjog ellehetetlenítése, a folyamatosan romló és fojtogató munkakörülmények kiölték belőlem. De a gyerekek és a szaktárgyaim iránti szeretetet senki és semmi nem tudja kiölni”.

Ősi Judit, az iskola egyetlen francia szakos tanára 2009 óta tanított a Karinthyban.

A Karinthy Facebook-posztja szerint „sok diák miatta és módszerei

miatt választja

a francia fakultációt, majd nyelvvizsgázik vagy érettségizik sikeresen francia nyelvből. A tanári kar meghatározó alakja, mindenki sorsát szívén viselő, igazi érző ember.”

Hármójukon kívül a tankerület elbocsátotta még Pfeiffer Norbertet, az iskola egyetlen tanárát, aki

német nyelven tanította a biológiát.

Pfeiffer 2011 óta tanított az iskolában. A Karinthy szerint


„A diákokkal mindig korrekt és kiszámítható, amiért ők hálásan szeretik őt. Korrektség jellemzi kollégái felé is, így bármikor bármit meg lehet vele beszélni, ráadásul vérbeli biológiatanárként sokszor osztja meg a tantestülettel saját terményeit.”

Nemes Mária angol-földrajz szakos tanár azon

kevesek egyike az országban,

aki földrajzot angol nyelven tud tanítani – emelte ki a Karinthy vezetése bejegyzésében.

„A tanári kar meghatározó alakja, kellemesen ironikus megjegyzéseivel sokat segít, hogy egy-egy nehéz helyzeten humorral lendüljünk túl.”

– tették hozzá.

Velényi Dóra pályakezdő kora óta, 22 éve volt a Karinthy tanára.

„Soha nem fukarkodik a diákjaira szánt órákkal: az iskolában lyukasórákban vagy délután a folyosókon ülve, de akár este a saját otthonából tartott online alkalmakon folyamatosan azon dolgozik, hogy nyelvvizsgára és OKTV-re készítsen. Mindezt a diákjaiért teszi, teljesen ingyen. Ennek eredményeképp többszáz nyelvvizsga és rengeteg OKTV döntős helyezés diákjai jutalma.”

– olvasható a róla szóló bejegyzésben.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top