Politika

Orbán Viktor autó helyett a 150 személyes Airbus-szal repült Szlovéniába pénteken

Béli Balázs/Alfahír

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az internetes adatok alapján szúrta ki, hogy

Orbán Viktor és Szijjártó Péter egy 150 személyes honvédségi Airbus 319-es repülővel utazott a szlovéniai Mariborba pénteken.

A város a határtól 80 kilométerre, Budapesttől pedig 350 kilométerre található.

Az ellenzéki politikus úgy véli: az út polgári autóval három és fél óra, villogóval még annál is kevesebb lett volna.

Népszava megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, miért választotta a repülőgépet a kormányfő és Szijjártó,

Havasi Bertalan azonban mindössze annyit közölt, hogy meg tudja erősíteni”, hogy Orbán és Szijjártó valóban a levegőben tette meg az utat.

Orbán Viktor november végén egyébként szintén a repülő mellett döntött, amikor egy közeli desztinációra kellett eljutni: akkor a fővárostól 260 kilométerre lévő Kassán landolt, ahol a V4 csúcstalálkozón vett részt. Havasi akkor a 24.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy a V4-ek többi vezetője is repülővel utazott.


Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével. A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében “óriási sikernek” értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top