Politika

Az Orbán-kormány elismerte: még annál is nagyobb a baj, mint gondoltuk

nyugatifeny.hu

Ritka őszinte nyilatkozat.

Az Országgyűlés nemrég megszavazta azt a törvényt, amely kimondja: az egyén boldogulásáért elsősorban önmaga felelős, majd a családja, ezt követően az önkormányzat, és csak a sor végén szerepel az állam.

A szociális ellátórendszerrel kapcsolatos törvénymódosítás mellett azonban mást is jóváhagytak a kormánypárti képviselők: eszerint a háborús veszélyhelyzetben az intézmények dönthetnek úgy, hogy eltérnek a törvényben meghatározott személyi és tárgyi feltételektől. Magyarul

nem szükséges

annyi dolgozót és olyan eszközöket biztosítani, mint amilyeneket a törvény előír.

Jámbor András e módosítás kapcsán kérdéseket tett fel az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának. A képviselő a szakrendelők tervezett államosítása ellen tiltakozott, de a hajléktalanellátással kapcsolatban is releváns kérdéseket tett fel.

Miért gondolja a Belügyminisztérium, hogy mondjuk egy hajléktalanellátó intézményben öt szakember helyett elég csak egy egy éjszakára? Nem tartják ezt rossz irányú javaslatnak?


— kérdezte a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Felkai László közigazgatási államtitkár válaszában arról beszélt: a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt nem garantálható, hogy az intézmények a költségeket ki tudják gazdálkodni. Ha nem sikerül, akkor be kell zárniuk — emelte ki.

Akinek nincs pénze, oké, hogy úgy szól a jogszabály, hogy tartsd fenn —

de honnan?

Honnan legyen pénz? Nem tudja fenntartani hat hónapig.

— mondta az államtitkár.

Kijelentette: nem akar a kormány pénzt kivonni a szociális szférából, de csak a fenti törvénnyel tudják garantálni a működésüket.

Mindenkinek kell valami terhet vállalni. A magánháztartásoknak is. A hajléktalanellátók

miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak

és kevesebb négyzetméter jut. Egyszerűen erről van szó


— mondta Felkai. Hozzátette: majd a közvélemény “eldönti”, hogyan ítéli meg a törvénymódosítást.

A teljes videót itt lehet megnézni:

(Jámbor András/YouTube) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top