Politika

Németh Szilárd belháborúja már saját pártját veszélyezteti

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A rezsibiztos és Budapest XXI. kerületének polgármestere, Borbély Lénárd konfliktusa százmilliókkal rövidíti meg az itt élőket. A DK előrehozott választást követel.

Borbély Lénárd csepeli fideszes polgármester elveszítette a többséget a csepeli önkormányzatban a Németh Szilárd és közte zajló fideszes belháború miatt, ezért a fővárosi kerületben előrehozott választásra van szükség – olvasható a DK-nak a Népszavához eljuttatott közleményében. A  szerdai képviselő-testületi ülésen már a fideszes önkormányzati képviselők is a polgármester ellen szavaztak, ezzel pedig bebizonyosodott, hogy Csepel városa jelenleg működésképtelen.

Az ellenzéki párt közleménye szerint a történtek miatt Borbély Lénárd és a Fidesz nem tudják tovább vezetni a várost. – Nem történhet meg, hogy a csepeliek fizetik meg a Fideszben zajló belháború árát, és „a kicsinyes adok-kapok miatt áll le a város működése” – szögezték le. A működés újraindítását érnék el előrehozott választással.

Ehhez ugyan arra lenne szükség, hogy a budapesti városrész képviselő-testülete feloszlassa magát, vagy azt netán bíróság mondja ki, Borbély Lénárd a Facebook-oldalán ezzel szemben éppenhogy összefogásra szólította fel a képviselőket és a lakosságot is, és arra, hogy „ne térjenek le az eddigi pályáról”.

A képviselők többsége az önkormányzat felelős működése ellen szavazott. Ezen felül szintén többségi döntéssel 300 milliós bevételkiesést okozott 2023-ra. Nekem továbbra is Csepel az első

– hangsúlyozta a polgármester.



A fideszes politikus azt is nehezményezte, hogy mindez akkor történik, amikor „egyébként is iszonyatosan nehéz évünk lesz a háborús infláció és a megnövekedett energiaárak miatt”.

Az egyébként már évek óta húzódó személyi ellentétek kiéleződéséről Ábel Attila szintén fideszes alpolgármester számolt be a Népszavának még a nyáron adott interjújában. Abban lerántotta a leplet a rezsibiztos hatalmi harcáról, és kijelentette:  „Németh Szilárd négyszemközt arra kért, segítsek neki megbuktatni a fideszes polgármestert”. Később azt is nyilvánosságra hozta, hogy mindezt a pacaljairól közismert kormánypárti politikus konyhájában közölte vele. (Népszava)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top