Politika

Visszafelé sült el Orbán fegyvere: a szülők saját zsebből fizetik ki a kirúgott tanárokat

nyugatifeny.hu

Csúnyán félresiklott a terv.

Beszámoltunk róla, hogy a polgári engedetlenségben való részvétel megtorlásaként újabb pedagógusokat rúgtak ki az Orbán-kormány nyomására a budapesti tankerületek. Erre reagálva többezres tüntetések indultak, és újra erőre kapott a diákok és a pedagógusok szolidaritási mozgalma.

A szülők saját zsebből fizethetik ki a polgári engedetlenkedés miatt kirúgott pedagógusokat, hogy az iskolán kívül foglalkozzanak a tanulókkal — mondta az RTL Híradójának a Karinthy Frigyes Gimnázium egyik tanulójának édesapja, Káldos János.

Elmondta: tudják, hogy ez csupán ideiglenesen jelent megoldást, amivel időlegesen segíthetnek az érettségi előtt álló diákoknak és tanáraiknak. Megjegyezte: a szülők az elköltött összeget

az utolsó fillérig vissza fogják perelni az államtól.

Az iskola egyik pedagógusa, Berta Beáta arról beszélt: csak hétfőn fog kiderülni, hogy lesz-e tanítás az intézményben. Az iskola igazgatója ugyanakkor arról nyilatkozott, hogy ugyan valószínűleg lesznek csoportösszevonások, de tanítás is lesz a Karinthyban.


(RTL Híradó nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top