Politika

Mi történt? Rétvári Bence pofátlan módon magyarázkodik, miután pert vesztett az Orbán-kormány

nyugatifeny.hu

Elmondta, mi a legfontosabb.

“Nagyon fontos, egyik elsődleges feladata a kormánynak a pedagógusok béremelése” — jelentette ki Blikknek válaszolva Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári azt mondta: mindenképpen növelik a béreket, de jobban szeretné a kormány, ha ehhez uniós források is jönnének.

“Idén és jövőre is emelkedik a pedagógusok bére 10-10 százalékkal, de uniós forrásokat is szeretnénk használni, hogy nagyobb mértékben növeljük. Így a közös finanszírozásból jövőre 21, a következő évben 25, majd 29 százalékkal nőne a fizetésük”

— magyarázta Rétvári Bence.

Az államtitkár szólt a bírósági ítéletről is, amelynek értelmében a tankerületeknek minden túlórát ki kell fizetniük a tanároknak.

“Van egy meghatározott órakerete a pedagógusoknak, és ami azon túli óra, amit vállalnak,

természetes, hogy azt mindenki számára ki kell fizetni.

Az iskolákban az igazgatók, gazdasági vezetők ezt megteszik, ha volt egy-egy eset, ahol nem fizettek, ott nyilván meg fog történni, erre a fedezet minden tankerület költségvetésében rendelkezésre áll”

— válaszolta Rétvári Bence a lap kérdésére.


Korábban beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen döntése szerint, ki kell fizetni a tanároknak a túlórákat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) mindezt úgy értékelte, hogy az ítélet után megszűnhet a túlórákkal való visszaélések jelentős része a közoktatásban.

(blikk.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top