Politika

Szijjártó Péter bejelentette, mi vár Magyarországra a benzináremelés után

nyugatifeny.hu

Fontos mondanivalója van.

Facebook-bejegyzésben jelentette be Szijjártó Péter, hogy a magyar kormány — európai partnereivel közösen — új források után kutat az egyre súlyosbodó energiaválság miatt. Céljuk, hogy csökkentsék a kockázatokat azzal, hogy minél több forrásból jusson Magyarország energiához.

A háború és a brüsszeli szankciók súlyos energiaválságot okoztak Európában. Nincs elegendő mennyiségű energiaforrás, az árak pedig az egekbe emelkedtek.

Magyarország törekvése világos: diverzifikálni kell annak érdekében, hogy minél több forrásból szerezhessük be az energiahordozókat.

A bővülő olaszországi LNG kapacitások könnyen a megoldás részét képezhetik, ehhez azonban infrastrukturális fejlesztésre, vagyis

új vezeték építésére van szükség.

Ezért fontos, hogy minél előbb meg tudjunk állapodni Szlovéniával arról, hogy összekötjük a gázvezeték rendszereinket, mert ez tudja megnyitni az utat számunkra az olasz földgázpiac irányába.


(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top