Politika

Nem hiszed el: Rengeteg közpénzt repülőzött el idén Szijjártó Péter

nyugatifeny.hu

Nem sajnálta.

Szijjártó Péter az elmúlt időben általában mindig a reptérről jelentkezik be, a külügyminiszter állandóan úton van valahova. Ez meglátszik a megtett kilométereiben is, amik idén 10 hónap alatt múlták felül az elmúlt éveket.

A miniszter idén december 1-ig 214 repülőúttal

420 ezer megtett kilométer közelébe jutott.

A repülőutakkal kapcsolatos kérdésekre a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem volt hajlandó válaszolni a 24.hu-nak, de egy privát oldal összesítette a mminiszter repüléseit.

Szijjártó átlagosan másfél naponta ült repülőgépre, novemberben azonban csúcsot döntött, ekkor 29-szer indult útnak a 30 napos hónapban.

A miniszter szinte kizárólag a HM két gépével, a business jet kategóriába tartozó Dassault Falconnal és a 140 személy befogadására is alkalmas Airbus A319-essel repült, csupán két alkalommal használt bérelt gépet.

Ezen gépek repülési költségei

2,5–3 millió forintra

rúgnak óránként.


Ezekkel az adatokkal számolva 1,5–1,8 milliárd forintba kerülhettek Szijjártó idei repülései. A minisztérium azonban egyik évben sem teszi közzé, hogy mennyibe kerülnek a tárcavezető utazásai.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top