Politika

Szintet lépett a megfélemlítés: az Orbán-kormány durván megfenyegetett egy független nagyvállalkozót

nyugatifeny.hu

Selyemzsinórt küldtek neki.

Interjút adott a Politico nevű rangos gazdasági-közéleti hírlapnak Varga Zoltán, az egyik megmaradt kormányfüggetlen médiavállalkozás, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa, akit a NAV novemberben költségvetési csalás ügyében meggyanúsított. Ügyvédje akkor hiányosnak és tévesnek nevezte az ellene összeállított dokumentációt.

Varga a büntetőügye kapcsán teljesen ártatlannak vallja magát. Az ellene indult hadjárat kapcsán kijelentette: a magyar kormányzat új színtre emelte a megfélemlítést a kormánytól független szereplőkkel szemben.

Az üzletember szerint a jelenlegi eljárás célja, hogy a szabad hangokat elnémítsa. Mindemellett azt is megjegyezte, a jelenlegi eljárás valójában nem is igazán ellene zajlik.

Az üzenet 20 százalékban nekem szól, 80 százalékban pedig a magyar elit minden tagjának.

Ha nem vagy velünk, és kinyitod a szádat, akkor ilyen megtorlás következik

— jelentette ki.

Varga elmondta: a magyar kormányzat részéről kapott olyan üzeneteket, amelyekkel a tulajdonában lévő 24.hu tartalmát kívánták befolyásolni. Egyes tartalmak kapcsán azt mondták neki a fideszes potentátok, hogy azok nem jók, és hogy le kell venni őket, ő azonban nem engedett a nyomásnak.

Érdekesség, hogy még egyes életmódmagazinjai kapcsán is kritikák érik őt, különösen az idősebb vidéki nők körében népszerű Nők Lapja esetében. Volt olyan eset, amikor arra kérték őt, hogy

rakjon Fidesz-politikust az újság címlapjára.

Ezt a nyomásgyakorlási kísérletet azonban szintén visszautasította. Kijelentette: a lapokat a szerkesztők állítják elő, így nem kíván beleszólni a munkájukba.


Az interjú zárásaként kijelentette:

a független média zavarja a magyar államot.

A nagyvállalkozó azok közé tartozik, akiket a Pegasus-kémszoftverrel megfigyelt a kormányzat. Korábban Varga azt is elmondta, kormányközeli befektetők meg akarták vásárolni tőle a médiabirodalmat.

(Politico nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top