Egyéb

Sok profinak is betesz ez a fekete öves KRESZ feladvány: Neked sikerül a megfelelő sorrend?

retropercek.com

Vannak olyan KRESZ helyzetek, amiket alapvetően nehéznek szokás megítélni, bár elsőre egy olyan szituáció, amelyben villamos is szerepel, nem tartozik közéjük.

A villamosnak ugyanis szinte mindig elsőbbsége van. Vannak azonban kivételek, és a kivételes helyzet azonban igazán megizzaszthatja a régi motorosokat is.

Vajon az alábbi helyzetben kivételt vagy főszabályt kell-e alkalmazni, és mi lesz a helyes sorrend? Íme a szituáció még egyszer:

 

Bár csupán három járművet kell sorrendbe tenni az elsőbbség szempontjából, a többség azonban nem jön rá magától a helyes megoldásra. Neked sikerül? Ha ellenőriznéd magad, görgess lejjebb:

.

.

.

.

.


.

.

.

.

MEGOLDÁS:

 

A motoros egyenesen halad, ám a villamos balra kanyarodik. Éppen ezért a motoros az első, a villamos a második, a személygépkocsi pedig a harmadik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top