Politika

Maruzsa és Pintér a hátsó bejáraton rohantak be a tanárokkal szervezett találkozóra – fotók, videók

Maruzsa Zoltán megérkezett / Fotó: Zsolnai Péter
Fotó: Zsolnai Péter

December 16-ra, péntekre szervezett szakmai egyeztetést a pedagógusokkal a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága, erre pedig több iskolaigazgatót meghívták. Maruzsa Zoltán és Pintér Sándor is ott lesz az egyeztetésen. A rendezvény hamarosan kezdődik, az NKE épületétől közvetítjük az eseményeket. Az eseményre csak azok mehetnek be, akinek meghívója van.

Folyamatosan érkeznek az NKE épületébe a meghívott tanárok, sokan a tüntetésekről ismert felkiáltójeles kitűzővel, egyikük még a tenyerére is felfestette. Eddig kb. 20-an szolidaritásból jelentek meg, ők az épület előtt, táblákkal fogadják a meghívottakat.“Nincs tanár, nincs jövő” – kiabálják.


Nagy a rendőri készültség, sok a rendezvényt biztosító egyenruhás, rendőrautók, megfigyelőautók a helyszínen.

Megfigyelőautó a közszolgálati egyetemnél / Fotó: Zsolnai PéterMegfigyelőautó a közszolgálati egyetemnél / Fotó: Zsolnai Péter

Negyed 10 környékén érkezett Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős, aki a meghívott tanárokkal ellentétben a hátsó kapun ment be az épületbe. Egy kis futással rázta le érkezésekor a tüntetőket.

Maruzsa Zoltán megérkezett / Fotó: Zsolnai PéterMaruzsa Zoltán megérkezett / Fotó: Zsolnai Péter


Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is gyorsan beviharzott a hátsó bejáraton. Röviden annyit mondott, mielőtt bement, hogy ők már elmondták a tanárhelyzet javítására tett javaslataikat.

Rétvári Bence érkezése / Fotó: Zsolnai PéterRétvári Bence érkezése / Fotó: Zsolnai Péter

10 óra előtt Pintér Sándor is megérkezett a köznevelési konzultációra, méghozzá nagyobb biztonsági kísérettel. Egy diák át akart neki adni egy petíciót, de azt nem vette át a belügyminiszter. Messze őt fogadta a legnagyobb hangzavar, hangosan kiabáltak neki a tüntetők, akik között kirúgott tanárok is voltak. Videón Pintér érkezése.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top