Külföld

Videók: ennyi maradt az egymillió literes berlini akváriumból, miután a tartály összetört

MTI, címkép (archív): MTI/EPA/Jörg Carstensen
Másodpercek alatt az összes víz kiömlött mind az 1500 tengeri hallal együtt.

Megsemmisült pénteken Berlinben a német főváros egyik fő turisztikai látványossága, az AquaDom nevű egymillió literes akvárium.

A világ legnagyobb szabadon álló, henger alakú akváriumaként számon tartott tartály egyelőre ismeretlen okból felhasadt és összetört, így másodpercek alatt az összes víz kiömlött mind az 1500 tengeri hallal együtt.

Az akvárium a DomAquarée nevű épület fedett belső udvarán állt. Az udvar egyben az épületben működő szálloda előcsarnoka. Az eset kora reggel történt, a csarnok így szinte néptelen volt. A tűzoltóság első adatai szerint csupán ketten sérültek meg, ők is csak könnyebben.

A német főváros keleti részének központjában, az egykori Kelet-Berlin centrumában fekvő Alexanderplatz mellett álló épület földszintjén súlyos károk keletkeztek. A víz a környező utcákra is kihömpölygött. A környéket lezárták, a szállodát kiürítették. A mentésben száz tűzoltó vesz részt.

Videók a helyszínről:






Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top