Politika

Mihálffy Béla tanácsai: Figyeljünk oda, hogy a szomszéd se fogyasszon túl sok gázt!

retropercek.com

Mihálffy Béla intelmekkel fordult a magyar lakossághoz az energiaválság kapcsán. Elmondta, a magyar kormány megvédi a családokat, de ennek az a feltétele, hogy ne lépjék túl az átlagfogyasztást. A kormánypárti képviselő azt is kérte, hogy ne csak a saját fogyasztásunkat korlátozzuk, de ellenőrizzük azt is, hogy rokonaink, szomszédaink, közösségünk minden tagja kevesebb gázt, áramot és vizet használjon. Mihálffy szerint összefogással olyan sikeresen vészeljük majd át ezt a válságot, mint a koronavírus-járványt.

 

A képviselő tanácsaival kapcsolatban több kérdés is felmerült bennem:

– Akinek nincs pénze modern hőszigetelésre, nyílászáróra, korszerű fűtőrendszerre, az hány fokra fűtheti fel télen az otthonát?

– Át kell mennünk személyesen leolvasni a szomszédok gázóráját, vagy bediktálós rendszerben fog működni egymás ellenőrzése?

– Számíthat-e valamilyen jutalomra, aki lefüleli a túlfogyasztó unokatestvérét, és jelenti a hatóságoknak?

– Esetleg van jobb módszer a válság „sikeres” átvészelésére, mint az, ahogyan a 46 ezer magyar halálát és súlyos gazdasági károkat okozó járványt vészeltük át, vagy maradjunk az összefogásnál?

 


Nemes István

forrásForrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top