Egyéb

A legfinomabb házi sajt recept, jobb mint a bolti: se a pénztárcánkat, se az időnket nem terheli meg, ráadásul egészséges és isteni íze van!

szunido.com

Számos előnye van annak, ha egyes alap élelmiszereket elő tudunk állítani otthon, egészséges összetevőkből. Azon túl, hogy pontosan tudjuk, mit tartalmaz, sokkal olcsóbban kijövünk, mintha boltban vennénk meg ugyanazt, vagy ahhoz hasonlót.

Azt azonban eddig nem gondoltuk volna, hogy sajtot is készíthetünk otthon emberi idő alatt, és viszonylag könnyen. Az alábbiakban olvashatsz egy a vártnál sokkal egyszerűbb receptet, amely segít abban, hogy egy ízletes, és azon kívül egészséges házi sajt kerüljön a családi asztalra.

Ráadásul túlzottan sok összetevőre sincs szükséged: 1 l tej, fél kilogramm tehéntúró, 60 grammnyi vaj mellett csupán egyetlen teáskanálnyi só és ugyanannyi szódabikarbóna kell a házi sajt elkészítéséhez.

Lássunk is hozzá!

A túrót egy nagyobb lábasba/fazékban töltjük, megfelelően összenyomkodjuk egy villával, és hozzáöntjük a tejet. Alacsony lángon, kevergetve melegítjük, de forrni már ne hagyjuk, akkor vegyük le a tűzről. Egy géz jellegű rongyot szűrőnek használva szűrjük le. Ezután öntsük hozzá az összes többi összetevőt.

A masszánkat egy nagyobb lábasban/fazékban visszatesszük a tűzhelyre, továbbra is lassú tűzön, kevergetve melegítjük. Ezúttal egy habverőt használjunk a kavargatáshoz, és minden csomós állagú részt dolgozzunk szét benne, hogy egy krémes masszánk legyen. Végül a sajt elolvad, elválik a fazéktól.


Amikor már egységes masszánk van, annyi formába öntjük szét, ahány sajtot szeretnénk kapni. Ezeket műanyag borítással letakarva a hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. Ehhez nagyjából 36-48 órára lesz szükség, hőmérséklettől függően. Ekkor készen is vagyunk, a sajt vágható, reszelhető!

Amennyiben szeretnénk megbolondítani a sajtot, adhatunk hozzá a készítés során zöld fűszert vagy pl. ízlés szerint egy kis csípőset, esetleg diót.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top