Politika

Orbán embere kiköhögte, hányan töltötték ki a kamukonzultációt

nyugatifeny.hu

Aprócska gond, hogy Viktor a kilencedik szankciót is megszavazta.

A pénteki összesítések szerint 1 millió 363 ezren töltötték ki a kérdőívet

– mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese. A politikus szerint „azt mutatja, hogy a nemzeti konzultáció újra bizonyított”.

A korábbi nemzeti konzultációk közül kettő volt, amelyiken ennél – a kormány akkori közlései szerint – jóval több válasz érkezett be, a Stop Soros kampányban 2,4 milliót, míg 2020 nyarán az első koronavírusos nemzeti konzultációban 1,7 milliót mondott be a kormány.

A legutóbbi, 2021 nyarán kiadott, „A járvány utáni életről” indított konzultációban szintén 1,4 millió körüli választ kaptak. Igaz, korábban egyszer sem hosszabbították meg a beküldési határidőt, míg most igen.

A kormánylapnak adott interjúban Dömötör Csabát arról is kérdezték, hogy milyen kormányzati lépések várhatók a szankciók ellen a továbbiakban, amire azt mondta:


„Bármelyik tanácsülésen, bármelyik kormányfői csúcson felvethetik ezeket, ezért állandóan résen kell lennünk”.

Az eddigi csúcsokon annyira résen voltak, hogy az összes szankciós csomagot, köztük az olajra vonatkozó intézkedéseket is tartalmazó kilencedik csomagot is megszavazta a magyar kormány.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top