Egyéb

Ropogós és foszlós,csak liszt, víz és élesztő!: így készül a tökéletes zsemle otthon

szunido.com

Egy igazán egyszerű zsemle recept, ami belül foszlós, kívül ropogós.

Alapanyagok:

fél kg liszt

3 dl víz

egy zacskó szárított vagy fél kocka friss élesztő

egy kiskanál só

Elkészítés:

A langyos vízben elkevertem az élesztőt, beleszórtam a lisztet és a sót, és lágy tésztává dagasztottam. Letakarva hagytam egy órán keresztül langyos helyen kelni. A tésztát nyolc részre osztottam, és zsemléket formáztam belőlük. Sütőpapíros tepsire sorakoztattam a bucikat, és letakarva hagytam őket a kétszeresükre kelni. A kelesztés vége előtt tíz perccel 200 fokosra kapcsoltam a sütőt.


Amikor megkeltek a zsemlék, vizet forraltam, egy kis hőálló formát tettem a tepsi közepébe, a forró vizet ebbe öntöttem.

Egy sütőzacskót felvágtam, és leterítettem vele a tepsit, majd a sütőbe toltam. Aki olyan nagy zacskót kap a boltban, hogy rá tudja húzni a tepsire, tegyen inkább úgy. Lassabban, körülbelül fél óra alatt sültek meg így a zsemlék, de fantasztikusan ropogós héjúak lettek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top